preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 964732
Ovaj mjesec: 3432
Ovaj tjedan: 1044
Danas: 18
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan jabuka u OŠ „Srdoči“ 2015/2016.
Autor: Sanjin Vukušić, 26. 10. 2015.

„4. c jede zdravo“

    Povodom obilježavanja Dana jabuka učenici 4. c razreda izrađivali su jabuke od gline te su imali priliku jesti domaći čips od jabuka. Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Prema podatcima Hrvatske gospodarske komore, prosječna potrošnja jabuka po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 15 kg godišnje. Jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U jabuci ima 85 do 90% vode pa stoga uspješno osvježava i gasi žeđ. Učenici su s veseljem pristupili tematskim aktivnostima te su zajedno s učiteljicom uživali u okusu domaćega čipsa od jabuke.

pripremila: Petra Berlot, pedagoginja






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju