preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 964717
Ovaj mjesec: 3417
Ovaj tjedan: 1029
Danas: 3
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Sanjin Vukušić, 12. 11. 2015.

Dana 29. listopada 2015. godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

Na stolovima u glavnom holu škole učenici su izložili domaće krušne proizvode koje su napravili sa svojim roditeljima i bakama, razne žitarice i jabuke.  Na panoima  su predstavljeni likovni i literarni radovi učenika na temu kruh,  plodovi zemlje i  zdrava  prehrana.

Kroz projekt „Dnevna doza imuniteta“ predstavili smo ulogu i važnost bundeve (buče, tikve) u zdravoj prehrani. Cilj projekta je bio upoznavanje sa zdravstvenim blagodatima bundeve u prehrani i  raznim načinima pripreme i konzumacije bundeve.

Na centralnom stolu učenici su izložili različite vrste bundeva te proizvode pripremljene od bundeve (sjemenke, bučino ulje, bučine rezance, bučolada, bučnice, pite...). U suradnji s djelatnicima školske kuhinje učenicima je ponuđena na kušanje juha od bundeve.

Učenici su sa svojim mentorima izvodili literarne radove, edukativnu predstavu za niže razrede te su prezentirali i približili bundevu kao izvrsnu, ali zapostavljenu namirnicu. Predstavljeni su i recepti u kojima je bundeva glavni sastojak i to na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Projekt je završen humanitarnim darivanjem kruha i jabuka udrugama, što su realizirali predstavnici učenika s vjeroučiteljima.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim roditeljima i bakama koji su pomogli u izradi kruha i krušnih proizvoda.

 

Glavne koordinatorice Projekta: Marija Jurin i Josipa Žic






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju