preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 964732
Ovaj mjesec: 3432
Ovaj tjedan: 1044
Danas: 18
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvalnosti u OŠ "Srdoči"
Autor: Sanjin Vukušić, 7. 11. 2016.

Zdravlje je čovjeku najveće bogatstvo,  a zdrava prehrana je glavni faktor koji održava naše zdravlje u ravnoteži.

Obilježavajući Dan kruha, Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka i Dan borbe protiv siromaštva u projektnom danu odabrali smo temu meda kao najsavršenijeg proizvoda prirode i u kojem se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam.


Promicanjem  zdrave prehrane i zdravih navika želimo poboljšati kvalitetu života.

Po dolasku u školu učenici su predali napravljene proizvode u kojim su koristili med, zatim  krušne proizvode, proizvode od jabuka i same jabuke za projekt „Jedan učenik  - jedna jabuka“ koje doniramo potrebitima našega grada.

 

Manifestaciju smo započeli recitalom i zahvalom za sve plodove, zemlje darove,  učenika 3. d razreda. Slijedio je igrokaz o „glavnim akterima u proizvodnji  meda“ – cvijetu i medu, kojeg su pripremili učenici uz pomoć mentorice Ane Babić.

Za glavnim stolom imali smo goste medare iz naše lokalne zajednice.  Obitelj Tomić koji su nam pokazali košnicu od slame, okvire s mednim saćama, cvjetni prah, različite vrste meda koje smo mogli probati, kao i druge proizvode s medom (propomed i imunomed). Obitelj Fajdetić koji su donijeli  više vrsta meda za degustaciju, pčelarska odjela, med u saću za jelo i razne druge proizvode. Obitelj  Štimac  su  uz razne vrste meda za degustaciju donijeli i žive pčelice s maticom u apisariju.

Gosti su  održali kratko i poučno  predavanje za učenike, te cijelo vrijeme bili na raspolaganju odgovarajući na pitanja učenika.

Za učenike viših razreda zanimljivo predavanje je održao doc.dr.sc Dražen Lušić s Katerdre za zdravstvenu ekologiju  Medicinskog fakulteta u Rijeci. Dva vrlo zanimljiva predavanja pripremili su učenici 5. b razreda i to na engleskom jeziku, uz pomoć mentorice Nine Jerković  te učenici 7. d razreda uz pomoć mentorice Josipe Žic. 

 

Svi učenici nižih, kao i viših razreda, kao i njihovi razrednici mogli su degustirati desetak vrsta meda. Bilo je tu meda od kadulje, ružmarina, lipe, planinske livade (Bjelolasice), med od biljaka sa otoka Cresa, zatim medunov med od lisnih uši sa smreka i jela Gorskog kotara, med od vrijeska, kestena, maslačka,   pa čak i šipka. Mogli su probati medenjake, kolače  s medom, medene pite  i ostale   ukusne domaće proizvode.

Krušne proizvode i jabuke donirali smo udrugama  koje se brinu za najsiromašnije sugrađane našega grada. Proizvodi su dostavljeni  uz pomoć našeg vjeroučitelja Borisa Barbarića.

 

Zahvaljujemo svim vrijednim roditeljima koji su pekli slastice i krušne proizvode. Zahvaljujemo na suradnji  svima koji su pomogli u ovom projektu.

Ne bacajmo hranu, ne zaboravimo na siromašne i zahvalni budimo na svemu!

Voditeljice i koordinatorice: Marija Jurin, Aleksandra  Smolić  i Josipa Žic





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju