preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

 

Tražilica
Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 748199
Ovaj mjesec: 2064
Ovaj tjedan: 524
Danas: 1
Prehrana učenika

Učenička marenda

Mjesečni jelovnici šk. god. 2020./2021.

Tijekom prvog polugodišta, u zavisnosti o tehničkim mogućnostima škola će pokrenuti20čeničku marendu iz vlastite kuhinje prema sljedećem modelu:

  1. Učenici razredne nastave marendaju u razredu (do osposobljavanja školske kuhinje i marendarija) tijekom dvadesetminutnog odmora nakon drugog školskog sata. Učenici silaze u pratnji učiteljica te po pojedenoj marendi izlaze u školsko dvorište (ili hol škole u slučaju vremenskih nepogoda). Učiteljice dežuraju prema utvrđenom rasporedu (učiteljice u blagovaoni i učiteljice u školskom dvorištu).
  2. Učenici predmetne nastave marendaju u razredu(do osposobljavanja školske kuhinje i marendarija) tijekom dvadesetminutnog odmora nakon trećeg školskog sata. Nastavnici dežuraju prema utvrđenom rasporedu. Učenici se po prvom zvonu upućuju po školske torbe i pribor koji su pustili u učionici koju su koristili 3. školski sat te se upućuju u učionicu koja je predviđena za četvrti školski sat.
  3. Učenici koji nisu pretplatnici školske marende a donose svoju marendu također marendaju u za to predviđenom prostoru.
  4. Škola preporuča pripremu ili kupovinu marende prije dolaska u školu budući da nije dozvoljeno tijekom školskog odmora napuštati uže školsko okružje. Učenici koji to čine, čine to svojevoljno i bez dozvole nastavnika, dakle u prekršaju su školskih pravila. Osim nepotrebnog izlaganja riziku, takve učenike škola može primjereno sankcionirati pedagoškim mjerama.

Do osposobljenja školske kuhinje, učenička će se marenda odvijati prema sljedećem rasporedu:

  1. Učenici donose vlastitu pripremljenu marendu ili marendu kupljenu prije dolaska u školu.
  2. Marenda se u učionicama gdje su se učenici zatekli po satu koji je prethodio marendi. U istim se učionicama ostavljaju torbe i školski pribor. Po pojedenoj marendi učenici odlaze na odmor u školsko dvorište.
  3. Škola preporuča pripremu ili kupovinu marende prije dolaska u školu budući da nije dozvoljeno tijekom školskog odmora napuštati uže školsko okružje. Učenici koji to čine, čine to svojevoljno i bez dozvole nastavnika, dakle u prekršaju su školskih pravila. Osim nepotrebnog izlaganja riziku, takve učenike škola može primjereno sankcionirati pedagoškim mjerama.

Učenici korisnici produženog boravka ili PSP-a biti će obaviješteni o organizaciji ručka i pripadajuće marende od strane voditeljica produženog boravka i PSP-a.

 

preskoči na navigaciju