preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Srdoči" Rijeka

Login
Mali novinari

Raspored informacija

    

    

 

 

Tražilica
Prehrana učenika

DOKUMENTI ŠKOLE

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Dabar 2017.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2012.

Ukupno: 748199
Ovaj mjesec: 2064
Ovaj tjedan: 524
Danas: 1
Informatika

Od listopada 2002.godine škola je učenicima ponudila dvije vrste aktivnosti koje su učenici uglavnom do tada upražnjavali u gradu Rijeci. To je program "Ranog učenja informatike" i rano učenje stranih jezika.

Škola ima dvije informatičke učionice i zapošljava 3 nastavnice informatike, čime su učenici dobili mogućnost da stječu informatička znanja u školi. Svake školske godine učenici  pokazuju velik interes za ovaj oblik edukacije.

 

Program se ostvaruje kroz razne aktivnosti i u potpunosti je prilagođen psihofizičkim sposobnostima i potrebama djece od prvog do četvrtog razreda (bez obzira imaju li računalo ili ne). Program provode naši profesori informatike. Svakako nam je najvažnije pratiti i osluškivati Vaš interes i  želje kroz suvremene oblike lakšeg i bržeg dolaska do informacija putem računalnih izvora, uz naše stručno osoblje koje se posvećuje individualnom napredovanju svakoga pojedinoga djeteta. U školi postoje dvije bogato opremljene informatičke učionice.

Program "Rano učenje informatike" prvašiće osposobljava za služenje računalom kroz igru dok se rad u višim razredima provodi kroz razne edukativne programe. U prvom redu riječ je o udžbenicima grupe autora V. Glavešev i I. Kniewald, Informatika 1. do 4. razreda (kao i 5. do 8. razreda). Paint programom kroz geometrijske likove djeca uče crtati biljke i životinje čime usvajaju geometrijske likove. To im iskustvo olakšava i crtanje rukom, odnosno potiče djecu na likovno stvaralačko izražavanje. Zatim su tu sadržaji koji se odnose na upoznavanje dijelova računala, rad i sigurnost na Internetu i korištenja e-maila, izradi PowerPoint prezentacija, printanje i skeniranje, rad s glazbom i sl. Za program postoje udžbenik gore navedenih autora, no nisu obvezni za rad.

 Ovdje se može pogledati popis tema koje se obrađuju kroz prva 4 razreda

Kako ovaj program "Ranog učnenja informatike" od 1.-4. razreda nije predviđen Nastavnim planom i programom, već ga djelomično sufinancira Grad Rijeka, a djelomično roditelji, sve informacije o cijeni dobit ćete od svojih učitelja ili profesorica informatike.
Zainteresirani učenici i roditelji mogu nam se obratiti osobno ili preko razrednih učiteljica.
preskoči na navigaciju